Wat mag je in 2019 van LG verwachten?

16 januari 2019

3 LG innovaties die je beeld- en geluidservaring in 2019 zullen veranderen!

Kortom, wat mogen we in 2019 van LG verwachten?

Anker

[]

1. Een oprolbare tv?!

LG toonde de eerste oprolbare tv ter wereld in primeur op de afgelopen CES editie. Dat is een jaarlijkse beurs in Las Vegas waar de grote elektronicamerken hun nieuwigheden en innovaties presenteren.

Het 65” display van de LG Signature oled tv R verdwijnt en verschijnt met één druk op een knop. Wil je je tv uit het zicht wanneer je niet kijkt? Laat haar dan (deels) oprollen in de aluminium behuizing eronder.

Wil je tv kijken? Dan gaat de bovenkant van het kastje open en rolt de tv er uit in slechts enkele seconden. Geen nood, het op- en afrolmechanisme gaat vele jaren mee!

LG oprolbare oled tv
Anker

[]

Er zijn 3 weergaveopties:

 • Full view: de tv is volledig uitgerold. Geniet van een 65” scherm met 4K Ultra HD resolutie en 4K HDR.
 • Line view: 20 % van het scherm is zichtbaar en de rest blijft opgerold in de behuizing zitten. Gebruik deze modus om muziek af te spelen, familiefoto’s te delen vanaf je smartphone, de tijd weer te geven en je smart home toestellen te bedienen.
 • Zero view: het volledige scherm is opgerold in de behuizing. Je ziet geen tv, maar je kan wel nog muziek beluisteren.
LG oprolbare oled tv - 3 modi
Anker

[]

En het geluid? Ook daar is aan gedacht. Aan de voorkant van de aluminium design behuizing waarin de opgerolde tv rust, zit een 4.2 kanaals Dolby Atmos speaker van 100 Watt. De luidspreker is afgedekt met Deense Kvadrat stof.

Anker

[]

Anker

[]

Wat mag je verder nog verwachten van ’s werelds eerste oprolbare tv?

 • 65” scherm
 • 4K Ultra HD resolutie met 4K HDR
 • Cinemabeeld met Dolby Vision
 • Stembediening Amazon Alexa en Google Assistant
 • 2de generatie Alpha 9 intelligente processor
 • Apple fan? Gebruik Siri via Apple HomeKit en speel video’s, foto’s en muziek op je tv vanaf je iPad of iPhone (via AirPlay 2)

De oprolbare tv is met een HDMI 2.1 aansluiting helemaal klaar voor de toekomst:

 • Hoge beeldresolutie (4K en 8K en zelfs tot 10K) en snellere beeldverversing
 • Ondersteuning voor HDR: diepere, realistische en heldere kleuren
 • Hogere bandbreedte: maximale snelheid van 48 Gbit/sec.
 • Gamen zonder beeldvertraging dankzij snellere beeldverversing
 • eARC voor hogeresolutieaudio (DTS Master, DTS:X, Dolby Atmos,…)

Stay tuned, want de oprolbare LG Signature oled tv R wordt dit voorjaar verwacht. Op de prijs is het ook nog even wachten.

Anker

[]

2. Klaar voor 8K met verbeterde Alpha 9 processor en HDMI 2.1

De bestaande slimme Alpha 9 processor kreeg een upgrade en zorgt in de 2019 oled tv’s (Z9, W9, E9 en C9) voor een nog hogere beeld- en geluidskwaliteit. Het algoritme om datapunten of pixels te herkennen en die de juiste helderheid toe te wijzen, is heel wat verbeterd.

Het resultaat? Nog realistischere kleuren en helderheid! Een omgevingslichtsensor meet het licht en de processor past de helderheid automatisch aan. HDR beelden krijgen daardoor nog meer diepte en contrast.

Anker

[]

De 2de generatie Alpha 9 processor kan zelfs 8K beelden aan en past beelden met een lagere resolutie aan via de ‘upscaling’-technologie.

Perfecte timing, want LG lanceert in het voorjaar de Z9 oled 8K televisie. Een oled tv met 88 inch scherm en een resolutie van meer dan 33 miljoen pixels! Dat zijn er 16 keer zoveel als bij Full HD.

Alles wat je moet weten over 8K.

De nieuwe LG oled tv’s ondersteunen HDMI 2.1 en maken daarmee de kijkervaring van sportwedstrijden, actiefilms en games nog beter dankzij vloeiendere bewegingen zonder haperingen.

LG oled tv - 2019 line-up
Anker

[]

Jouw LG tv wordt dit jaar nog slimmer!

Alle LG tv’s met ThinQ AI ondersteunen nu ook Amazon Alexa. Ook de stembediening van je LG tv kreeg een upgrade. Voortaan hoef je geen simpele commando’s zoals “Open Netflix” te geven, je LG tv begrijpt nu ook ingewikkeldere verzoeken.

Ook het geluid belooft nog beter te zijn in 2019. Een intelligent algoritme zet 2 kanaals geluid om naar 5.1 surround geluid. De Alpha 9 processor optimaliseert het geluid dat uit de speakers komt. Stemmen klinken bijvoorbeeld duidelijker.

Wil je zelf het optimale geluid regelen volgens de omstandigheden in de kamer? Dat kan via enkele slimme instellingen.

Nog even geduld, de nieuwe LG oled en LCD tv’s zijn binnenkort beschikbaar.

> Bekijk de huidige LG tv's.

LG ThinQ AI
Anker

[]

3. Bedien je slimme LG soundbar met je stem

‘Hey Google!’ zal je het komende jaar vaker horen in je woonkamer dankzij de nieuwe LG soundbar. De 2019 modellen beschikken over een ingebouwde Google Assistant.

Bedien je soundbar met je stem. Vraag Google Assistant bijvoorbeeld om het volume te verhogen, je te vertellen welke artiest speelt, of een liedje over te slaan. Of ga nog een stapje verder en koppel alle slimme apparaten met Google Assistant aan elkaar. Bedien alles in huis vanuit je zetel!

LG werkte opnieuw samen met hoge resolutieaudio specialist Meridian aan een serie soundbars met strak design en multidimensionaal geluid. De soundbars ondersteunen zowel Dolby Atmos als DTS:X en creëren levensecht en realistisch 360° geluid.

LG soundbar samenwerking met Meridian Audio
Anker

[]

Je kan de nieuwe LG soundbars SL10, SL9 en SL 8 binnenkort bij ons bestellen!

> Bekijk de huidige LG soundbars.

Anker

[]